Minicamping Boerenhof

 

Fam. De Maertelaere

Provincialeweg 29

4503 GD GROEDE (Boerenhol)

(+31) (0) 117 38 16 71

info@minicampingboerenhof.nl

www.minicampingboerenhof.nl

7: Bewonder Brugge

In 2000 is de binnenstad van Brugge door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is een van de mooiste steden in België, zeker een bezoek waard met het Belfort, de Brugse reien en de overheerlijke pralines!

 

Brugse reien

Met een boottocht ontdekt u vanaf de reien de prachtige tuinen en bruggen. U vaart langs plekjes die u vanaf de weg niet ziet. Er zijn verschillende opstappunten in de stad vanwaar u een boottocht kunt maken.

 

 

Begijnhof en Minnewater

De plek waar u nog begijnen kunt tegenkomen is het Begijnhof. Het is een plek waar u vanzelf stil wordt van de schoonheid van de witgekalkte gevels, verstilde kloostertuin en het begijnhofmuseum. Om 18.30u worden iedere avond de poorten gesloten. Tegen betaling kunt u ook een begijnhuisje bezoeken. Geniet verder van het romantische plaatje van het Minnewater.

 

 

Belfort

De Belforttoren is 83 meter hoog. U kunt de trap met 366 treden beklimmen. Onderweg komt een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken tegen. Boven in de toren heeft u een adembenemend uitzicht over Brugge.

 

 

Chocolademuseum

Brugge bestaat bekend om zijn pralines, op iedere hoek van de straat kunt u er kopen. In het museum maakt u kennis met de geschiedenis van de cacaoboon en ziet u het productieproces van de pralines.

 

Basiliek van het Heilig Bloed

De basiliek lijkt verstopt in een hoek. Maar u mag het eigenlijk niet overslaan. Het is een dubbelkapel met beneden de romaanse Sint-Basiliuskapel (1139-1149) en op de bovenverdieping de kapel waar de Relikwie van het Heilig Bloed wordt bewaard. Het wordt iedere vrijdag vereerd.

 

Kantcentrum

Het Kantcentrum kunt u terugvinden in een gerestaureerd godshuis. Regelmatig worden demonstraties gegeven van het kantwerk klossen. In het boetiekje kunt u kantwerk en materialen kopen.

 

Winkelen

Winkelen kunt u in de straten tussen de Markt en de oude stadspoorten. Zoals bijvoorbeeld de Steenstraat, Simon Stevinplein en Mariastraat. De meeste winkels zijn geopend tussen 9u en 18u.

 

 

Restaurants

In Brugge kunt u uitstekend uit eten. Van de Vlaamse frieten met stoverij tot de echt bourgonische keuken met een vlaams biertje. Keuze is er genoeg.

 

 

Top 10 Activiteiten Zeeuws-Vlaanderen

  1. Beleef zee & strand
  2. Geniet van Groede
  3. Fiets door de Zeeuwse polders
  4. Bezoek Breskens
  5. Zeehonden kijken op de Hooge Platen
  6. Winkelen in Sluis
  7. Bewonder Brugge
  8. Bezoek een boerderij
  9. Met de veerboot naar Walcheren
  10. Plopsaland & Dolfinarium

 

 

/** * * */ /**Mini Zoek en Boek **/