Minicamping Boerenhof

 

Fam. De Maertelaere

Provincialeweg 29

4503 GD GROEDE (Boerenhol)

(+31) (0) 117 38 16 71

info@minicampingboerenhof.nl

www.minicampingboerenhof.nl

Over ons

Familie De Maertelaere

Op de boerderij wonen wij, Peter en Christianne de Maertelaere. In 1996 zijn wij begonnen met de mini camping. Na jaren zelf gekampeerd te hebben, wilden we graag gasten ontvangen op onze boerderij in Zeeland.Peter en Christianne

 

In onze vrije tijd gaan we graag op pad. Met de fiets langs de kust. Vis eten bij een van de vele restaurants. Of met de auto een stukje rijden om bijvoorbeeld een kasteeltje in Vlaanderen te bezoeken. We verzamelen dan weer allerlei ideeën voor uitstapjes voor u! Wilt u weten welke?Bekijk hier onze tips. Op de camping vertellen wij u graag meer!

 

Stanny Nathalie Laura AnnabelAls wij niet thuis zijn, dan ontvangen onze dochter Nathalie, schoonzoon Stanny en hun dochters Laura (2014) en Annabel (2016) u graag. Ook zij trekken er graag met de fiets op uit. Voor u testen ze nu samen met hun dochters de uitjes die leuk zijn met kleine kinderen.


Dieren

Op de boerderij hebben wij twee schaapjes en een poes als 'huisdier'. De schaapjes lopen aan de andere kant van de boerderij. De poes houdt van de rust en komt meestal niet op de camping. 

 

Vanaf de camping is een torenvalkkast zichtbaar. Ieder jaar hopen we weer dat de torenvalken terugkomen om eieren te leggen. Nadat de eieren uit zijn gekomen worden na een paar weken de kleine valkjes gewogen, gemeten en geringd. Altijd weer mooi om samen met de gasten te bekijken. In de schuur woont een kerkuil, maar die laat zich niet zien. Wij zien uilenballen en de uitwerpselen.

 

 

Boerderij

Eind jaren zeventig hebben wij het bedrijf overgenomen van Peter zijn ouders. Wij hebben het akkerbouwbedrijf voortgezet en telen voornamelijk aardappels, uien, tarwe en suikerbieten. Maar we hebben ook al graszaad, vlas en bruine bonen gehad. Ieder jaar is het bouwplan met de gewassen anders. Daarnaast doen we loonwerk voor collegaboeren in de buurt.
 
Eind juli, begin augustus wordt de tarwe gecombined. Met een grote maaidorser rijden we dan zelf de tarwe af, die met wagens naar de graanhandel wordt gebracht. Waarna het stro tot grote pakken wordt geperst. Dit stro wordt verkocht aan veeboeren.
 
De aardappelen en uien worden in september en oktober gerooid en geladen. Op de boerderij zijn er loodsen waar de uien en aardappelen worden bewaard, voordat ze naar de handelaar of fabriek gaan. De aardappelen worden speciaal geteeld voor frietjes. Als u in september of oktober bij ons kampeert, is er een kans dat u het oogsten kunt zien. De suikerbieten worden later in het najaar gerooid.

 

Aardappelen rooienTarwe oogsten

 

Boerenhol

In Zeeland zijn er meerdere kleine plaatsen met een vreemde naam: Nummer een, Turkeye, Marollenput en Boerengat. Mini camping Boerenhof ligt ook in zo'n gehuchtje met een bijzondere naam: Boerenhol.

 

Verbastering van Boere'nol


Van origine heet het gehuchtje Boere’nol. Nol betekent verhoging. Boerenhol ligt op een zandrug, een verhoging. De naam verwijst naar de boeren die op een verhoging gingen wonen ter bescherming tegen het zeewater. Op de camping is dit terug te zien. Het fietspad langs de camping ligt hoger en het erf op de boerderij loopt sterk af. Nol komt daarnaast terug in de nabij gelegen Nolletjesdijk, een oude zeedijk.

 
Man bijt hond: van Boerenhol tot Moddergat

 

Het NCRV programma maakt ooit een serie voor Man bijt hond: Van Boerenhol tot Moddergat, een route dwars door Nederland, waarbij ze nietsvermoedende mensen aanklopten voor het verhaal achter hun voordeur. Daar heeft Boerenhol bekendheid mee gekregen. Maar Boerenhol wordt vaker benoemd in de media. Menig blog en krantenartikel is over Boerenhol geschreven en in de eerste televisiereeks van Rozengeur en Wodkalime was een aflevering ook geweid aan Boerenhol. De opnames zijn hier echter nooit geweest.

 
Meest gestolen bord


Het plaatsnaambord wordt regelmatig gefotografeerd. Boerenhol is daarnaast ook bekend om het stelen van het plaatsnaambord. Volgens de ANWB is het het meest gestolen naambord van Nederland. Maar sinds ze de borden hebben veranderd, de ophanging hebben verbeterd valt het stelen de laatste jaren mee. Maar de gemeente heeft jaren lang een voorraad borden achter de hand gehouden, om ze weer snel te kunnen vervangen. Wij zijn wel benieuwd in welke studentenhuizen het bord ophangt. Weet u waar één van de borden ophangt? Mail ons!

 

 

Boerenhol

 

/** * * */ /**Mini Zoek en Boek **/