Minicamping Boerenhof

 

Fam. De Maertelaere

Provincialeweg 29

4503 GD GROEDE (Boerenhol)

(+31) (0) 117 38 16 71

info@minicampingboerenhof.nl

www.minicampingboerenhof.nl

Waterdunen

Vlakbij de camping is een nieuw natuurgebied aangelegd: Waterdunen. Een gebied van 350 hectare tussenGroede en Breskensin en ten noorden van onze minicamping. Een deel van het natuurgebied zal toegankelijk zijn voor toeristen een ander deel is speciaal voor dekustvogels. Er zal ook geëxperminteerd worden met aquacultuur. U kunt er wandelen.

 

Zout water: eb & vloed

Bijzonder aan Waterdunen is het getij. Het zoute water in het natuurgebied wordt binnengelaten vanaf de Westerschelde en kent ook eb en vloed. Het verschil in waterhoogte in Waterdunen is maximaal 1,5 meter, terwijl het aan de zeezijde gemiddeld 4 meter is. Het landschap bevat straksschorren, slikken en krekenen het verandert onder invloed van het getij continu. Net zoals het Zwin en het land van Saeftinghe. Dit maakt het gebied aantrekkelijk voorvogels. Het water van deWesterscheldeis zout en daardoor ontstaat er een zilt gebied met zijn kenmerkendebloemen en planten

 

Wandelpaden

Er zijnwandelpadenaangelegd zodat u te voet het natuurgebied zelf kunt beleven. Onderweg komt u langs uitkijkpunten en vogeltelhutten.

  • Zeekraalroute (4,5 km) - verhard en onverhard
  • Vogelroute (5,5 km) - verhard
  • Golfroute (9 km) - verhard en onverhard

Bekijk hier de plattegrond van Waterdunen (Bron: Het Zeeuwse Landschap).

 

Wilt u niet te ver lopen? Parkeer uw fiets bij de fietsenstalling Puijendijk en loop een deel van de Vogelroute en Zeekraalroute in noordelijke richting. U komt dan via verschillende bruggen langs de Koloniehut en de Trekvogelhut. Loopt u verder door? Dan komt u uit bij het strand.

 

Lees meer op de website van Waterdunen zelf.

 

Vanaf de camping

De dichtsbijzijnde ingang van Waterdunen vanaf de camping is bij de Nolletjesdijk. De ingang Nolletjesdijk ligt op bijna 2 km afstand van de camping (via de Herenweg), dit is een grindpad door de polder. Vanaf de camping kunt u het dijkje zien liggen. Via de ingang van de Nolletjesdijk kunt u de Golfroute volgen. Met de Golfroute maakt u een grote wandeling rond Waterdunen. Als u halverwege verder de Zeekraalroute volgt komt u langs de Koloniehut en de Trekvogelhut. Zodra u Waterdunen bent doorgestoken kunt u opnieuw de Golfroute volgen om weer uit te komen bij de Nolletjesdijk.

 

Parkeren

U kunt uw auto parkeren bij de Walendijk (noord-west) en de Slikkenburgseweg (oost).

Uw fiets kunt u ook parkeren bij het Kiewegje (noord-oost) of Puijendijk (zuid).

Bekijk hiervoor de plattegrond van Waterdunen (Bron: Het Zeeuwse Landschap).

 

Geen honden in Waterdunen

Honden mogen niet mee, omdat ze voor onrust onder de vogels en het vee zorgen. Enkel in het oostelijke deel, aan de kant van de camping, mogen honden aangelijnd in een klein stukje van Waterdunen, via de ingang aan het Kiewegje en de Nolletjesdijk. 

/** * * */ /**Mini Zoek en Boek **/