Minicamping Boerenhof

 

Fam. De Maertelaere

Provincialeweg 29

4503 GD GROEDE (Boerenhol)

(+31) (0) 117 38 16 71

info@minicampingboerenhof.nl

www.minicampingboerenhof.nl

Boerenhol

In Zeeland zijn er meerdere kleine plaatsen met een vreemde naam: Nummer een, Turkeye, Marollenput en Boerengat. Mini camping Boerenhof ligt ook in zo'n gehuchtje met een bijzondere naam: Boerenhol.

 

Verbastering van Boere'nol


Van origine heet het gehuchtje Boere’nol. Nol betekent verhoging. Boerenhol ligt op een zandrug, een verhoging. De naam verwijst naar de boeren die op een verhoging gingen wonen ter bescherming tegen het zeewater. Op de camping is dit terug te zien. Het fietspad langs de camping ligt hoger en het erf op de boerderij loopt sterk af. Nol komt daarnaast terug in de nabij gelegen Nolletjesdijk, een oude zeedijk.

 
Man bijt hond: van Boerenhol tot Moddergat

 

Het NCRV programma maakt ooit een serie voor Man bijt hond: Van Boerenhol tot Moddergat, een route dwars door Nederland, waarbij ze nietsvermoedende mensen aanklopten voor het verhaal achter hun voordeur. Daar heeft Boerenhol bekendheid mee gekregen. Maar Boerenhol wordt vaker benoemd in de media. Menig blog en krantenartikel is over Boerenhol geschreven en in de eerste televisiereeks van Rozengeur en Wodkalime was een aflevering ook geweid aan Boerenhol. De opnames zijn hier echter nooit geweest.

 
Meest gestolen bord


Het plaatsnaambord wordt regelmatig gefotografeerd. Boerenhol is daarnaast ook bekend om het stelen van het plaatsnaambord. Volgens de ANWB is het het meest gestolen naambord van Nederland. Maar sinds ze de borden hebben veranderd, de ophanging hebben verbeterd valt het stelen de laatste jaren mee. Maar de gemeente heeft jaren lang een voorraad borden achter de hand gehouden, om ze weer snel te kunnen vervangen. Wij zijn wel benieuwd in welke studentenhuizen het bord ophangt. Weet u waar één van de borden ophangt? Mail ons!

 

 

Boerenhol

 

CORONAVIRUS

Lees hier meer over de maatregelen die wij nemen vanwege het Coronavirus

Vanaf 1 juni 2021 willen we de maatregelen versoepelen.

.

 

Seizoen 2022

Maandag 10 januari 2022 starten we met reserveren voor kampeerseizoen 2022. 
Heeft u tussentijds vragen? Stuur ons gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
Familie de Maertelaere

.

.

Coronaproof uitjes

In deze bijzondere tijd zijn de uitstapjes anders. Maar toch kan er nog veel! U kunt hier zeker nog genieten van uw vakantie. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van uitstapjes in West Zeeuws-Vlaanderen die u nog veilig kunt doen! Bekijk hier de Coronaproof uitjes.

.

/** * * */ /**Mini Zoek en Boek **/